Koolhydraatarme roti met kip

Koolhydraatarme roti met kip

Hoofdgerecht Makkelijk Vlees gerecht
Door Stephan • 3 years ago

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet
  • 300 gr knolselderij of pompoen
  • 400 gr kouseband of sperziebonen
  • 2 kleine ui
  • 2 teentje knoflook
  • 6 el masala kruiden (geen garam masala)
  • snufje chilipoeder
  • 4 el olijfolie
  • 500 ml water
  • 2 blokje kippenbouillon
  • 4 el tomatenpuree
  • 4 eieren
  • Rotti vellen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in blokjes en maak de kouseband/sperziebonen en knolselderij schoon. Snijd vervolgens de knolselderij in blokjes en snipper de ui en knoflook. Voeg 2 el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de masala, chilipoeder, tomatenpuree bouillonblokje en kip toe en bak dit kort mee.

  2. Schenk na een paar minuten bakken het water in de pan en voeg de blokjes knolselderij toe en later ook de kouseband/sperziebonen. Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan 20 minuten met de deksel op de pan pruttelen.

  3. Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook 6 tot 7 minuten voor een zacht ei en 8 minuten voor een hard ei.

  4. Verdeel de pannenkoekjes, kip en eieren over twee borden 

 

Bron : lowcarbchef