Koolhydraatarme roti met kip
Hoofdgerecht
Makkelijk
Vlees gerecht
Door Stephan • 3 years ago
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet
- 300 gr knolselderij of pompoen
- 400 gr kouseband of sperziebonen
- 2 kleine ui
- 2 teentje knoflook
- 6 el masala kruiden (geen garam masala)
- snufje chilipoeder
- 4 el olijfolie
- 500 ml water
- 2 blokje kippenbouillon
- 4 el tomatenpuree
- 4 eieren
- Rotti vellen
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en maak de kouseband/sperziebonen en knolselderij schoon. Snijd vervolgens de knolselderij in blokjes en snipper de ui en knoflook. Voeg 2 el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de masala, chilipoeder, tomatenpuree bouillonblokje en kip toe en bak dit kort mee.
- Schenk na een paar minuten bakken het water in de pan en voeg de blokjes knolselderij toe en later ook de kouseband/sperziebonen. Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan 20 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook 6 tot 7 minuten voor een zacht ei en 8 minuten voor een hard ei.
- Verdeel de pannenkoekjes, kip en eieren over twee borden
Bron : lowcarbchef