indonesische hartige taart
Ingrediënten
1 zak nasi of bami groente i.p.v.(had halve prei en bakje tauge gebruikt)
6 plakjes bladerdeeg (grote rol is makkelijker in de springvorm 24 cm)
200 gram kipfilet
peper
zout
chilipoeder
kerripoeder
oregano
250 gram champignons
2 tenen knoflook
olijfolie
ketjap
1 ui
kokos
4 eieren
Bereidingswijze
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 220 graden
laat de bladerdeeg ontdooien.
Bereidingswijze
snij de knoflook en de kip in kleine stukjes. meng het kip, knoflook, twee eetlepels kerrie, 2 eetlepels ketjap, een halve theelepel chilipoeder, een eetlepel oregano en wat peper en zout door elkaar en laat het een kwartier marineren.
snij de ui en de champignons in stukjes.
bak de kip in een braadpan met een eetlepel olijfolie. gooit daarna de ui en de champignons erbij en bak het nog even mee.
beleg de boden van je vorm met het bladerdeeg en bestrooi hem met kokos. verdeel daarna het kipmengsel over de bodem.
doe weer een eetlepel olijfolie in de braadpan en wok de nasi groenten 2 minuten verdeel het daarna over de ovenschaal. bestrooi hem daarna weer met kokos.
kluts de eieren en verdeel de eieren over de ovenschaal.
zet hem daarna voor ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is.
Serveertip
lekker om te eten met kroepoek