Gegrilde bavette met zoete aardappelfriet
Hoofdgerecht
Gemiddeld
Vlees gerecht
Door Stephan • 4 years ago
Ingrediënten
- 500 g bavette
Voor zelf gemaakte friet: - 1kg zoete aardappelen
- 2 el maizena
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- 4 el zonnebloemolie
Voor kant en klare zoete aardappel patat uit de diepvries: - Bijvoorbeeld: AH Snelle zoete aardappel airfryer friet
- 75 g rucola
- 1 tot 2 el crema balsamico
- 50 g Parmezaanse kaas
- 50 g zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze
Tip: gebruik een Airfryer voor het bereiden van (kant en klare) zoete aardappelfriet uit de diepvries
- Haal het vlees minstens 1 uur voor het grillen uit de koelkast. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Boen de ongeschilde zoete aardappelen schoon onder stromend water en dep droog.
Snijd ze in frieten van 1 cm dik. Doe ze in een kom en schep ze om met de maizena, knoflookpoeder en de paprikapoeder.
Voeg 3 el van de zonnebloemolie toe en schep alles nogmaals goed om. - Verdeel de frieten over de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk los van elkaar liggen.
Bak de frieten 40 tot 50 min. in de oven.
Schep halverwegeom. - Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrooi random met peper en zout.
Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de bavette met de rest van de olie en bak 3 min.
Keer halverwege. Leg het vlees op een bakplaat en gaar nog 8 min. in de oven bij de friet.
Dek losjes af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten. - Verdeel de rucola over 4 borden.
Snijd het vlees in plakken en leg op de rucola. Doe er eventueel wat crema balsamico over of serveer er los bij.
Rasp wat Parmezaanse kaas over het vlees.
Garneer met de olijven en serveer met de friet.