Kip met rijst op Spaanse wijze

Kip met rijst op Spaanse wijze

Hoofdgerecht Makkelijk Vlees gerecht
Door Stephan • 4 years ago

Ingrediënten

  • 8 Kipfilets (100 g/ stuk)
  • 2 kl olie
  • 2 uien
  • 1 el jalapeñoringetjes, ingelegd
  • 75 g geroosterde rode paprika, zonder olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5 kl komijnpeder
  • 480 g zilvervliesrijst,ongekookt
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1/4 kl safraandraadjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 120 g doperwten, diepvries
  • 15 g verse koriander, gehakt
  • 1 limoen in 8 partjes
  • Peper , zout

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Vet een grote, diepe koekenpan licht in met olie en verhit op middelhoog vuur. Bak de kip in 2 porties in 3-4 minuten aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en zet apart. Snipper de uien en hak de jalapeñoringetjes en geroosterde paprika fijn.

  • Voeg de ui, de jalapeñoringetjes, de knoflook en het komijnpoeder toe aan de pan en bak al roerend 5 minuten, totdat alles zacht is. Roer de rijst, de tomaten, de geroosterde parika, de saffraan en de bouillon erdoor en roer eventuele aanbaksels los.
    Voeg de kip weer toe aan de pan. Breng aan de koek, zet het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.

  • Roer de doperwten erdoor en laat nog 5 minuten koken, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.