Kippensoep met pesto
Soepen
Makkelijk
Vlees gerecht
Door Stephan • 4 years ago
Ingrediënten
- 800 g cannellinibonen, uitgelekt
- 400 g kipfilet, in reepjes
- 2 kippenbouilonblokjes
- 1 kl chilivlokken
- 2 laurierblaadjes
- 200 g babyspinazie (andere verse spinazie is ook goed)
- 1,5 el groene pesto
- 20 g Parmezaanse kaasschilfers / geraspt
- Peper, zout
Bereidingswijze
- Doe de cannellinibonen, de kipfilt, de bouilonblokjes, de chilivlokken en de laurierblaadjes in een groete, diepe pan. Voeg zo veel water toe dat alle ingrediënten bedekt zijn (ongeveer 1 liter water) en breng aan de kook.
- Ze het vuur lager en laat 30 minuten af en toe roerend zachtjes koken. Haal de laurierblaadjes eruit. Plet de bonen licht met een pureestamper.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal de pan van het vuur. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Bestrooi de soep met Parmezaanse kaas en serveer.