Risotto met kip en prei
Hoofdgerecht
Makkelijk
Vlees gerecht
Door Stephan • 4 years ago
Ingrediënten
- 2 kl olie
- 2 preien in dunne ringen
- 3 tenen knoflook geperst
- 500 g kipfilet in blokjes
- 1 kl tijm
- 200 g risottorijst ongekookt
- 1 liter kippenbouilon
- 120 g erwten diepvries
- 40 g geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- giet de olie in een hapjespan op middelhoog vuur
- bak de prei,met een deksel op de pan, 5 minuten en roer daarbij slechts één keer door, totdat de prei zacht is
- voeg eventueel een scheutje water toe als de prei begint aan te bakken
- voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut
- voeg de kip en de tijm toe en bak, zonder deksel op de pan, 5 minuten tot dat de kip goudbruin is
- roer de rijst er door en bak 2 minuten
- voeg een soeplepel bouilion toe, roer totdat de bouilion is opgenomen en voeg weer een soeplepel bouilion toe
- ga zo door totdat de rijst beetgaar is en met een laagje saus is omhuld
- voeg in de laatste 2 minuten de erwten toe
- haal de pan van het vuur
- roer de helft van de parmezaanse kaas er door
- garneer met de rest
- eet smakelijk
WW punten : 7