Risotto met kip en prei

Risotto met kip en prei

Hoofdgerecht Makkelijk Vlees gerecht
Door Stephan • 4 years ago

Ingrediënten

  • 2 kl olie
  • 2 preien in dunne ringen
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 1 kl tijm
  • 200 g risottorijst ongekookt
  • 1 liter kippenbouilon
  • 120 g erwten diepvries
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • giet de olie in een hapjespan op middelhoog vuur
  • bak de prei,met een deksel op de pan,  5 minuten en roer daarbij slechts één keer door, totdat de prei zacht is
  • voeg eventueel een scheutje water toe als de prei begint aan te bakken
  • voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut
  • voeg de kip en de tijm toe en bak, zonder deksel op de pan, 5 minuten tot dat de kip goudbruin is
  • roer de rijst er door en bak 2 minuten
  • voeg een soeplepel bouilion toe, roer totdat de bouilion is opgenomen en voeg weer een soeplepel bouilion toe
  • ga zo door totdat de rijst beetgaar is en met een laagje saus is omhuld
  • voeg in de laatste 2 minuten de erwten toe
  • haal de pan van het vuur
  • roer de helft van de parmezaanse kaas er door
  • garneer met de rest
  • eet smakelijk

WW punten : 7